Nová kolekce značky O´la Voga právě v prodeji!

OBLEČTE SE PRO ÚSPĚCH!

„Móda není něco, co existuje jen v šatech. Móda je na obloze, na ulici, móda souvisí s nápady, způsobem, jakým žijeme, co se děje.“
(Coco Chanel)

Ať už se chystáte na večírek, do práce nebo jen na nákupy, vždy chcete vypadat co nejlépe. A co vám k tomu pomůže víc než dokonale padnoucí šaty, které podtrhnou vaši přirozenou krásu a skryjí místa, o kterých si myslíte, že nejsou dokonalá? To, jak se oblékáme, může výrazně ovlivnit to, jak se cítíme a jak nás vnímají ostatní. V takovém kontextu je důležité znát svou postavu a vědět, jaké styly oblečení nejlépe vystihují naši sílu a krásu. V tomto příspěvku se podíváme na různé typy ženských postav a na to, jaké střihy jim nejvíce sluší.

Typy postav:

Ženské postavy jsou často rozděleny do několika kategorií: jablko, hruška, přesýpací hodiny, obdélník a invertní trojúhelník. Tyto kategorie vycházejí z rozdílů v proporci těla.

 

1. Jablko: Tento tvar je charakteristický širším středem těla. Dámské kostýmy nebo kalhoty se zvýšeným pasem, A-čkové šaty nebo tuniky jsou ideálním výběrem pro tento typ postavy. Tyto střihy zvýrazňují ramena a nohy, zatímco skryjí širší střed.

 

 

2. Hruška: Tento typ postavy je širší dolů než nahoře. Pouzdrové šaty, sukně nebo kalhoty se zvýšeným pasem jsou ideální pro tento typ. Tyto kousky zvýrazní pas a skryjí širší boky.

3. Přesýpací hodiny: Tento typ postavy je charakteristický stejnou šířkou ramen a boků s jasně definovaným pasem. Přiléhavé šaty, crop topy, peplum topy nebo kostýmy a overaly s vysokým pasem jsou ideální pro tento typ. Tyto kousky zvýrazní pas a vyváží proporcionalitu těla. Ke zvýraznění pasu můžete použít i opasek.

 

4. Obdélník: Tento typ postavy je charakterizován stejnou šířkou ramen, pasu a boků. A-čkové šaty, tuniky s páskem pod prsy nebo kostýmy s vysokým pasem jsou ideální pro tento typ. Tyto kousky vytvoří iluzi pasu a vyváží proporce těla. Nebojte se i volánů a vzorů.

 

5. Invertní trojúhelník: Tento typ postavy je charakterizován širšími rameny než boky. Šaty s A-čkovou sukní, plisované sukně nebo milované i nenáviděné °zvoncáky° jsou ideální pro tento typ. Tyto kousky vyváží širší ramena a vytvoří iluzi proporčnějšího těla.

Poznání typu své postavy a ovládání, jaké střihy jsou nejlepší, může být klíčovým prvkem v oblékání pro úspěch. Je důležité si uvědomit, že každá žena je krásná a že tyto kategorie jsou jen návodem k tomu, jak nejlépe zvýraznit svou přirozenou krásu. Každá žena má svůj jedinečný styl, a to je to, co by měla za všech okolností následovat. Dobré je ovšem nechat si poradit, abyste se cítili žensky a sebevědomě.

Na závěr si pamatujte, že oblečení je nástroj k vyjádření sebe sama. Takže se bez obav oblékejte pro úspěch a ukažte světu svoji sílu a krásu.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz