Nová kolekce značky O´la Voga právě v prodeji!

TRUE FEMININE

"Oděvy jsou pro tělo, ale styl je pro duši. Pravá ženskost vyniká ve stylu, který odráží její jedinečnost a sebevědomí."

(Iman)

Přátelé, vítám vás v sekci, kde se budeme zabývat tím, jak zvýraznit svoji ženskost prostřednictvím módy a jak využít oblečení, aby zakrylo ty části těla, které možná na sobě nemáme rádi. Sdílíme s vámi tipy a rady, které vám umožní cítit se sebevědoměji a být víc sama sebou. Představte si, že šatník je plátno a oblečení je barva, kterou můžete vytvořit obraz sebe sama, který chcete, aby ostatní viděli. Označme to jako "umělecké dílo sebevyjádření".

Na začátek je třeba zdůraznit, že ženskost je široký pojem a to, co se na jednu ženu působí žensky, nemusí působit stejně na jinou. Tento příspěvek však obsahuje obecné tipy, které by měly být užitečné pro všechny ženy.

STŘIHY

Prvním krokem je zaměřit se na střihy, které podtrhují vaše silné stránky. Pokud například milujete své křivky, zkuste se zaměřit na oblečení, které zvýrazní vaši pas a boky. Přiléhavé šaty nebo sukně s vysokým pasem jsou vynikající volbou. Naopak, pokud máte spíše atletickou postavu, zkuste šaty A-siluety, které přidají dojem křivek.


 BARVY A VZORY

Dalším tipem je hrát si s barvami a vzory. Obecně platí, že tmavé barvy skryjí, zatímco světlé barvy a vzory upoutají pozornost. Pokud tedy máte například širší boky, můžete zkusit tmavé kalhoty a světlou halenku, abyste dosáhli rovnováhy. Co se týče vzorů, pokud chcete upoutat pozornost například na vrchní část těla, která je užší, použijte výrazné vzory právě v této oblasti. Pomoci mohou i vertikální a horizontální linie.

 

MATERIÁLY A TEXTURY

Materiály a textury jsou také důležité. Jemné, vzdušné šaty nebo halenka ze saténu mohou působit velmi žensky. Ale nebojte se ani experimentovat s více strukturovanými materiály, jako je tvrdý denim nebo kůže, které mohou přidat asertivní, sebevědomý pocit.

 

DOPLŇKY

Nezapomeňte na doplňky. Jsou jako třešnička na dortu, která může celý outfit skutečně spojit. Šperky, šátky, kabelky a dokonce i boty mohou hrát velkou roli při vytváření vaší ženské podoby.

Nakonec, ale rozhodně ne poslední, je sebevědomí. Bez ohledu na to, co obléknete, nejdůležitější je, jak se v tom cítíte. Ženskost přichází zevnitř a oblečení je jen způsob, jak to ukázat světu.

Myslete na to, že žádná z nás není dokonalá. Všichni máme části těla, které bychom rádi zakryli. Ale s těmito tipy, doufám, že najdete způsoby, jak se cítit krásně a sebejistě ve své kůži. Šatník není jen místo pro skladování oblečení, ale také pro vytváření sebe sama. Buďte tedy kreativní, buďte smělé a hlavně, buďte sami sebou.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz