Nová kolekce značky O´la Voga právě v prodeji!

NENÍ KŮŽE JAKO KŮŽE

Základní rozdíly mezi Pravou kůží a Eko kůží

 

„Rád nosím černou, zejména kůži, nebo dokonce umělou kůži! Jednoduše dodá vašemu outfitu hrany, pocit noblesy a vyspělosti!“ (Jeffree Star)

 

Kůže - materiál, který od věků vyvolává v lidech pocit luxusu, naturálnosti, dotykové hladkosti a trvanlivosti. Kůže je prostě vždy stylová a člověku, který se do ní oblékne dodává extrémní pocit sebevědomí a to i bez toho, aby zbytek jeho „stylingu“ potřeboval jiné drahé kousky. Jak je to však s Eko kůží? Dokáže odolávat času? A může jí člověk docílit stejného pocitu a vizuální efektivnosti tak, jako u pravé kůže?

 

Co je to Eko Kůže a z čeho se vyrábí?

Pod pojmem Eko kůže rozumíme jakoukoli alternativu kůže, která nepochází ze zvířat. Nadšenci udržitelné módy si tuto variantu oblíbili zejména proto, že kromě faktu, že je eko kůže bez krutosti, na první pohled je skoro identická s pravou kůží. Její nejryzejší forma je vyrobena z čistě veganských materiálů, které v uživateli evokují pocit a vzhled pravé kůže. Mezi nejpoužívanější veganské materiály se při její výrobě používá PVC (polyvinylchlorid) a PU (polyuretan). PVC se vyrábí z textilního koženého podkladu, který je překryt pěnovou vrstvou, poté koženou vrstvou a nakonec je zakončen plastovou povrchovou úpravou. Většina lidí na první dotek ani nedokáže rozeznat rozdíl mezi eko kůží z PU a kůží ze zvířat. Je nositelná, luxusní a hlavně bez pocitu viny.  

 

Jak dlouho vydrží Eko Kůže?

Mezi největší obavy při nákupu oblečení z Eko kůže patří její životnost. Pravdou však je, že Eko kůže má menší pravděpodobnost prasknutí, oloupání, skvrn nebo vyblednutí pod vlivem UV záření. Jelikož v Eko kůži vyrobené z PU nejsou použity žádné plasty, nedisponuje křehkostí ani lámavostí. Údržba této kůže je mnohem jednodušší než v případě živočišné kůže. Většinu ji lze velmi snadno vyčistit hadrem a teplou vodou, zatímco živočišná kůže může časem začít praskat, jelikož v materiálu zůstává vlhkost. 

 

Eko Kůže, High Fashion a Udržitelnost. 

Luxusní módní značky se v současnosti orientují na udržitelné alternativy veganské kůže. A díky všeobecnému rozvoji těchto alternativ, které se vyrábějí z nejrůznějších látek (ananasových vláken, jablečného odpadu, palmových listů a dokonce i vína) se tato varianta dostává stále více a více do povědomí v oblasti High Fashion. Tyto materiály jsou někdy ještě přitažlivější než tkaniny na bázi plastu, na které se pojem „veganská kůže“ omezoval několik let. Některé z největších světových módních značek momentálně následují vzor, ​​který před lety stanovila značka Stelly McCartney a do svých výrobních procesů začleňují nové alternativy kůže, což přispívá ke ekologičtějším postupům v módním průmyslu. 

 

Výběr Kůže je na Vás

Při nákupu ekologické kůže musíte důvěřovat značce. U nás v Enemiq si dáváme záležet na tom, aby si naši klienti mohli vybrat z různých materiálů, které splňují všechna potřebná kritéria nejen v rámci jejich smyslu pro styl, ale i jejich morálních zásad. Proto si u nás můžete vybrat z široké nabídky oblečení vyrobeného nejen z pravé kůže, ale také z Eko kůže. Podívejte se na naše nejnovější kožené kousky a sami se rozhodněte, které formě kůže dáte přednost právě Vy. 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz