Nová kolekce značky O´la Voga právě v prodeji!

DENIM A KŮŽE: KOMBINACE, KTEROU NEPŘEHLÉDNĚŠ!

Každý moderní muž ví, že klíčem k sebevědomému a nekompromisnímu vzhledu je kvalitní oblečení, které reflektuje jeho osobnost a životní styl. Spojení tradičních materiálů jako je denim a kůže, není nic lepšího než kolekce CIPO & BAXX ! Jsou synonymem pro nekompromisní, bezstarostný styl, který se odvážně postaví proti proudu. A proč by každý muž měl mít v šatníku denim a kůži? A jaké pánské outfity jsou s touto kombinací možné? Pojďme na to.

HISTORIE DENIMU 

Nejprve se podívejme spolu do minulosti. Riflovina se vyráběla dávno předtím, než ji zdokonalil Strauss. Vyráběla se na francouzsko-italském území, a to ještě v 15. století. Stavitelé a obchodníci v italském Janově používali materiál, který se podobá dnešní džínovině vyráběné z pevné bavlněné látky. Materiál byl hrubý a pevný, ale zároveň levný a chránil zboží před poškozením. Název jeans – džíny je proto odvozen od francouzského názvu Gênes (v překladu město Janov), francouzsky se vyslovuje „žen“, anglicky zase „džíns“. Jiný název pro džíny – denim  je zase odvozen od francouzského města Nîmes, kde se tento materiál vyskytoval také. V průběhu desetiletí došlo ke zlepšením designu. Strauss na džíny přidal dvojitý oblouk prošívání, aby dosáhl ještě lepšího zpevnění, a také poutka na opasek. Na některých modelech nahradil zipy knoflíky. U některých modelů se v té době začal objevovat i dobře známý červený štítek, který je poznávacím znamením značky – našitý byl vedle zadní kapsy. Na kalhoty se nejprve používaly dvě hlavní barvy: hnědá a indigová modrá. Právě tento odstín modré se stal bestsellerem, neboť dokonale skrýval nečistoty. Moderní džíny se začaly objevovat ve 20. letech 20. století, ale prodej se většinou omezoval na pracující lidi na západě Spojených států, jako jsou kovbojové, dřevorubci a železničáři.

HISTORIE KŮŽE

Již od nejdávnějších dob lidé používali kůži zvířat, která lovili pro potravu na výrobu opasků, bot, stanů, tašek i oblečení nebo nádob na vodu. Koželužství je staré jako lidstvo samo. Jen velmi málo produktů přežilo tolik trendů a přesto je kůže také předmětem různých polemik a polemika kolem její výroby se jistě vyrovnala své popularitě mezi spotřebiteli. Ve středověku se koželužníci nacházeli za městskými hradbami, protože jejich práce byla nepříjemná a jedovaté splašky se vlévaly do řek. I když je dnes kůže vyčiněna především pomocí moderních technologií, trvale udržitelných chemikálií a způsobem šetrným k životnímu prostředí, názory uvedené v centrech zabývajících se zpracováním kůže v rozvojových zemích, jako Bangladéš nebo Maroko stále nejsou minulostí.

PROČ MÍT DENIM A KŮŽI VE SVÉM ŠATNÍKU?

Důvod č. 1: Univerzálnost a časová nezávislost

Denim a kůže jsou možná dva z nejuniverzálnějších materiálů v módě. Jejich kombinace spolu vytváří dokonalý základ pro různé příležitosti – od neformálního setkání s přáteli přes pracovní schůzku až po večerní výlet do města. Kožená bunda nad džínovou košilí nebo denimové kalhoty s koženými doplňky – to vše jsou variace, které nikdy nevyjdou z módy a vždy působí svěže a aktuální.

Důvod č. 2: Odolnost a "patina" s příběhem

Kůže a denim jsou známé svou odolností. Čím více je nosíš, tím lépe vypadají. Kožená bunda, která s tebou přežila nesčetná dobrodružství, nebo denimové kalhoty, které jsou jako druhá kůže, vyprávějí příběh. Tato patina, kterou získávají s časem, dodává těmto materiálům charakter a jedinečnost, kterou prostě nevystihneš s jinými materiály. Každé oděrky, každá vytažená nit, každá změna barvy je důkazem tvých zážitků.

Důvod č. 3: Síla charakteru a vyjádření osobnosti

Výběrem denimu a kůže do tvého šatníku vyjadřuješ víc než jen módní vkus. Vyjadřuješ sílu charakteru, nezávislost a odvahu postavit se světu po svém. Můžeš si vytvořit styl, který je syrový jako rocková hvězda, sofistikovaný jako filmová legenda nebo kreativní jako umělec. Denim a kůže jsou tvé plátno a ty jsi malířem.

 

JAKÉ JSOU MOŽNÉ KOMBINACE OUTFITŮ?

Tip na outfit #1: Kožená bunda a džínové kalhoty

Klasika, která nikdy nezestárne. Tmavá kožená bunda, džíny, bílé tričko a černé kožené holínky. V tomto outfitu můžeš vyrazit kamkoli a vždy budeš vypadat stylově.

 🔗PÁNSKÉ DŽÍNSY CIPO & BAXX TADY 

Tip na outfit #2: Denimový "total look" s koženými doplňky

Obleč si denim od hlavy k patě - to znamená džínové kalhoty a džínovou bundu. Tento look oživ koženým páskem a koženými teniskami. Nezapomeň na stylové kožené náramky, které dodají outfitu ten správný rebelský nádech.

  🔗PÁNSKÉ BUNDY CIPO & BAXX TADY 

Tip na outfit #3: Denimové kalhoty s koženými doplňky

Pokud se chceš odvážit jít o krok dál, zkus kombinaci denimových kalhot s koženými doplňky. Výběrem světlé horní části a tmavších spodní části vytvoříš vyvážený kontrast. Tento outfit doplň výrazným tričkem a stylovým koženým páskem.

 

  🔗PÁNSKÉ TRIKA CIPO & BAXX TADY 

Denim a kůže jsou víc než jen materiály. Jsou vyjádřením stylu, odolnosti a charakteru, které procházejí přes časová období a módní trendy. Zařazením této kombinace do tvého šatníku si můžeš být jistý, že tvůj vzhled bude vždy nekompromisní a aktuální. Nezapomeň, že v Enemiqu Ti vždy poradíme a pomůžeme. Kromě toho nás můžeš sledovat na Instagramu @enemiq.store, kde najdeš každý den fresh tipy na aktuální sezónu spolu s novinkami a skvělými slevami. U nás máš vždy dopravu ZDARMA a zajistíme Ti extrémně rychlé doručení. Vybírej a kombinuj!

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz